söndag, mars 21, 2010

Söndag

Vår veckolånga resa har nått sitt slut. Vi kliver av vid station söndag och ser tåget sakta rulla ut från perrongen till tonerna av Blondie´s fantastiska "Sunday girl" och U2´s "Sunday bloody sunday" (hur nu det går till att det spelas två låtar samtidigt som tåget lämnar stationen? Det är inte riktigt logiskt, det vet jag men för att jag ska få med båda låtarna i storyn så blir det på det här sättet).Kvar på perrongen står bandet The Sundays och säljer choklad, frukt och tidningar. På en löpsedel ser jag att Holm slog Sjöberg i höjdhopp, vilken tung vecka stackars Sjöberg måste ha haft. Jag köper ingenting utan promenerar raskt hem till tv:n för att hinna se Hammarby ta sitt första bandyguld.

4 kommentarer:

Clas sa...

Stationens högtalare spelar U2 och några platser längre bort från dig ljuder "Sunday girl" från en övervintrad bergsprängare...
"Sunday girl" är fantastisk! U2...eller snarare han som sjunger är ett kräkmedel. Han håller säkert på HV71 dessutom.

"Sunday's child" med Phil Keaggy and Sunday's child är en bortglömd pärla.

Rick sa...

Hur hade Blondie låtit med en manlig sångare? Inte sjungandes Sunday girl" kanske...

Lyssnade just på "Denis" och inser att det är Blondies bästa låt.
http://www.youtube.com/watch?v=s3WE0RiWvi0&feature=related

Clas sa...

Jag tycker nog "Sunday girl" är snäppet vassare men "Denis" är klockren den också. "Dreaming" med en vilt viftande Clem Burke är en annan favorit. "I'm always touched by your presence dear", "Picture this" och "Hanging on the telephone" är inte heller kattskit.

Hur hade Blondie låtit med en manlig sångerska? Eller en kvinnlig sångare? Eller en nedtonad schweizare? Eller en påse potatis? Eller Kent Finell på Nationaldagen? Eller två år i varje klass?

Rick sa...

Såja, ta och vila dig ett tag.