söndag, september 18, 2011

Favoritradiosportkommentator

Otydlighet är ordet. Rösta fram er favoritradiosportkommentator. Gör det med en top-fem lista. Här kommer min:

1. Åke Strömmer
En viss lokalpatriotism infinner sig då Åke är född i Härnösand men det är inte på långa vägar därför han ligger etta på min lista. Åke var en person med många strängar på sin lyra. Förutom att referera i radio så var han med i ett alldeles för bortglömt tv-program; "Minnesmästarna", han har varit programledare för Svensktoppen under en kortare period och, det största av allt, textförfattare till Jigs monsterhit "Hörru Rut" (klicka på bilden på Åke och du får höra "Hörru Rut". Inte med Jigs utan med Sten Carlsson och Salta Mandlar). Om man nu ska titta på vad Åke gjort inom radiosporten som fastnat så är det naturligtvis som Mikael tidigare nämnt Gärderud 1976. Jag håller också Sverige-Uruguay 1974 väldigt högt, tillsammans med Orvar Bergmark den gången.

Kortfattat plats 2-5

2. Lars-Gunnar Björklund

3. Tommy Engstrand

4. Mats Strandberg

5. Lasse Granqvist

Mats Strandberg och Lasse Granqvist skulle ha kunnat varit bröder.

3 kommentarer:

Anonym sa...

1. Åke Strömmer ("Å SÅ RAMLAR BAUMGARTL")

2. Lennart Hyland ("Nisse är där å slår på en långpuck som kan glida in i mål, den-kan-glida-in-i-mål, DEN GÖR DET, DEN GLIDER IN I MÅL!")

3. Assar Rönnlund - egentligen var han väl bisittare, men vad vore skidsporten utan hans expertkommentarer?

4. Jacob Hård - möjligen större i TV än under sin tid på radion men att ha gestaltat såväl Tintin (i bioversionen av "Solens tempel") som Bo A Orm smäller högt.

5. Sven Jerring ("...från sig vilt slående japaner...")

- - -

Mats Granqvist gillar jag inte, han var medskyldig till att Alavaara och Wernblom fick så hårda straff efter "skandalmatchen" mot DIF i slutspelet 1998 när han i direktsändning, gång på gång, skrek "Jan-Axel Alavaara slår ner domaren, Jan-Axel Alavaara slår ner domaren", ungefär som om det pågick en flera minuter lång misshandel.

/Mikael

Mats N sa...

1. Lars-Gunnar Björklund
2. Lars Granqvist
3. Roland Stoltz (bisittare till 1.)
4. Mats Strandberg
5. Åke Strömmer

Inte ens nära; Christian Olsson (OBS ej trestegshopparen)

Rogga S sa...

1. Åke Strömmer
2. Lars Granqvist
3. Mats Strandberg
4. Ralf (sur bisittare)
5. Tommy Engstrand