måndag, juni 02, 2008

Boogie woogie rock´n roll


Sverige – Ukraina 0 – 1. ZzZzZzZzZzZzZzZzZzZz
ZzZzZzZzlatan. ZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZz
Sverige - Island 25 - 29 ZzZzZzZzZzZzZzZzZzZ

"Vi står vid ett biljardbord och spelar, samtidigt som vi, i mindre format, kommer springande på bordet iklädda vita overaller. Det känns som om idén inte riktigt håller...hmm, låt mig tänka...nu har jag det! Två av oss har ramlat och en tredje håller på att ramla? Där har vi det!!!"

10 kommentarer:

Näsan sa...

Underbart skivomslag! I klass med "Vill bara vara barn" med Progg/Indiebandet Veda Brozk från Övik...

Rick sa...

Välkommen tillbaka Näsan!!!

Jag tycker det mer liknar Rickard Dolby Band´s singel. Minns ej vad den hette.

Rick sa...

Rickard Dolby Band
"Pop/rock Sverige, LP, TRY-LP2 ( 1984 / 1984 ) Vem Rickard Dolby är/var vet vi inte och några spår av honom finns inte, vare sig på skivan eller på nätet (det är alltså inte brusreduktionsuppfinnaren). Man... kan dock anta att själva bandet kommer från Örnsköldsvik eller dess omnejd, eftersom skivan är inspelad och mixad på Musikhuset i Ö-vik. I bandet ingick Magnus ""Norpan"" Eriksson dr, Mikael Åberg (A4-5, B4) dr/kör, Bosse Lundberg b, Per Ågren g, Al Andersson g/voc, Pelle Andersson keyb/sax/voc. Speltid ca 37 min.

Låtlista:

Bakom lås och bom
Vind för våg
Bara en natt
Bländad
Då tänker jag på dej
Hatets eldar
Så många kalla blickar
Allt som jag tänkte
Det är inte jag
Rocka runt klockan (Rock around the clock)

Kunde det har varit "Så många kalla blickar" som singeln hette?

En låt de inte tog med på skivan var live-favoriten "Nära skjuter ingen kattrompa"

Lundell & Winnerbäck trummisen Norpan var med här också!

Rose-Marie Skärbrink sa...

http://www.dannys.se/docs/main.asp?kategori=HISTORIA&visa=historia

Välkomna att titta in!

Clas sa...

Det kanske är jag som är fördomsfull men passar inte namnet Rose-Marie Skärbrink väldigt bra på ett dansbandsfan?

Rick sa...

Låter mer som en svetsare...

Clas sa...

Jo men...är inte dansbandsälskare ofta svetsare?

Rose-Marie Skärbrink sa...

Kan berätta att jag jobbar som turistvärdinna i min hemstad. Och Clas, jag tar din första kommentar som en fin komplimang! Tack!

Jag förstår att ni som skriver här är musikälskare. Det är jag också men vi har väl inte samma musiksmak. Men jag hånar inte det ni lyssnar på. Dansbandsmusiken är jätteviktig för mig. På många olika sätt. Så istället för att hånle och bespotta - försök att förstå. Gå till er egen kärlek till musiken ni lyssnar på. PRECIS så är det även för mig.

Clas sa...

Rose-Marie...bra att du tog det som en komplimang!

Jag personligen har aldrig varit ute efter att håna eller bespotta dansbanden och deras musik. Jag vet att den fyller en enormt stor funktion för väldigt många. Jag förstår och accepterar det. Jag kan ju dock säga att det inte är någon musik som jag själv kan ta till mig och finna bra med mina värderingar. Men jag behöver ju inte lyssna om jag inte vill. Jag ber dig uppriktigt om ursäkt om jag förolämpade dig och dina intressen.

Som Västgöte, med Skara inte långt bort, har jag dansbandssvängen inpå knuten. Och som yngre hjälpte jag till att "rodda" åt dansbanden som kom och spelade i stan. Varje helg bar jag och några kompisar förstärkare, trummor och annan utrustning åt Flamingokvintetten, Drifters, Cool Candys, Streaplers och allt vad de nu hette. Som tack fick vi klistermärken, idolkort och sånna saker. Vill minnas att de flesta var väldigt trevliga och tillmötesgående. Så jag har väl gjort mitt också för att hålla dansbandsgenren levande...

Rick sa...

Säga vad man vill om dansband och deras musik men deras skivomslag och idolkort, från främst 70-talet, har då satt Sverige på världskartan.