torsdag, juni 12, 2008

Surrender


Idag fick vi en 10-åring i familjen. Grattis Edwin!!!

Neil Youngs "Prairie Wind" är en jäkligt bra platta!Graham Parker´s "Don´t Tell Columbus" som kom förra året var väl inte lysande helt igenom men den hade sina guldkorn. Jag tror jag följer Mats B´s tips om att göra en Graham Parker special. Det kommer en inom snar framtid.

"Surrender" med Cheap Trick är en bortglömt poppärla! Den finns med på plattan "Heaven Tonight" som kom...1978!!! Kolla in den här!!! Vilket underbart gäng!!!

Ikväll blir det pop quiz igen. Rapportering följer i morgon. Jag har pluggat Laakso hela natten.

5 kommentarer:

Clas sa...

Grattis Edwin!

Cheap Trick är ännu ett av dessa oförtjänt hypade band. Visst är "Surrender" en kanonlåt men det är väl den enda kanon de släppte ifrån sig?! Posies gör en dessutom en riktigt bra version av "Surrender".

För de som vill gå vidare från Cheap Trick kan Swag rekommenderas. Där fanns/finns basisten Tom Peterson med. Även Rick Nielsen tittade in ibland. Fin pop! Och ni som inte hört sångaren Robin Zander's "I've always got you" måste genast leta upp den! Snyggare Petty-flirt har väl sällan skådats. Kan ju bero på att Mike Campbell varit med och skrivit den och även lirar på den. En av mina favoritlåtar.

På tal om Petty-flirtar kan ni leta upp "Lucky girl" med Bossens fru Patti Scialfa. Även där har Campbell ett finger och ett par gitarrer med i spelet.

Bästa Graham Parkerlåten? Jag lägger min röst på "Hotel chambermaid".

Lycka till i Pop-Quizen! Ska bli kul att ta del av morgondagens bortförklaringar...

Steffes syrra sa...

Och nån´kvinnnlig deltagare var tydligen inte önskvärd.Besitter otroliga kunskaper när det gäller Svensktoppen anno -70 tal.Så även -70-tals disco.

Eva sa...

Skulle bara checka om syrran eller syrran nr 2 hade lämnat några kommentarer om pilotisarna mannen på bilden bär. Men icket. Vafals??!

Steffes syrra sa...

Sorry Eva...kände att det kanske inte var rätt forum att kommentera ett par klassiska pilot ;)Ray ban har ju liknande,gult spegel glas.Coola!

Anonym sa...

En liten försenad gratulation till en nu stor kille på sitt tionde år.
GRATTIS!!!!!!
Grannan vé körgårn.