onsdag, juni 25, 2008

Supergrupper


Efter kommentarerna igår om Baseball Project kom jag att tänka på andra ”supergrupper”, dvs en grupp med stjärnor från andra band/solostjärnor.

Den mest lyckade av alla är Traveling Wilburys (Tom Petty, Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne och Roy Orbison). Enligt George Harrison bildades gruppen av en slump, och det kan man ju diskutera. Traveling Wilburys – ”Handle with care”.

Crosby, Stills, Nash & Young är en annan supergrupp man måste nämna. Kolla in "Down by the river" här. Vilket coolt gäng!!!

På den svenska fronten är det väl Grymlings som lyckats bäst (Pugh Rogefeldt, Mikael Rickfors, Magnus Lindberg och Göran Lagerberg). Ulf Lundell och Peps Persson var först påtänkta till denna supergrupp men tackade nej. Lyssna på "Där gullvivan blommar" här.

Pugh blev senare ersatt av Mats Ronander (ryktet säger att Näsan har åsikter om ”Malla”. Det vore kul att få ta del om dom. Varför inte på bloggen!?).

Håkan Hellström var lysande på allsången igår. Han skulle kunna bli Anders Lundins ersättare om några år. Christer Sjögren val till allsång: ”Ovan där” var kvällens bästa. Jag tycker Christer borde få en chans i Grymlings.

Ikväll börjar semifinalspelet i EM. Jag har tippat att Tyskland slår Turkiet 2-0. Turkarna orkar inte stå emot den tyska maskinen. Definitivt inte med så många avstängda och på sjuklistan. Tyvärr!

6 kommentarer:

Clas sa...

Yepp, det vore jättekul att få höra Näsans åsikter om "Malla". Shoot man!

Anonym sa...

Superfemman var en superkvintett inom dansbandsgenren i början av 1990-talet, som bestod av Lotta Engberg (känd från Lotta & Anders Engbergs Orkester och delvis som soloartist), Sven-Erik Magnusson (känd från Sven-Ingvars), Christer Sjögren (känd från Vikingarna), Sten Nilsson (känd från Sten & Stanley), Sven-Erik Gissbol (känd från Curt Haagers). Kvintetten, som uppträdde på dansbandsgalor, hade 1991 en hit med låten "Jordens barn".

eva sa...

Men Rick. Kommer du inte ihåg att du suttit och gråtit till Triad. Kolla här och se om krokodilisarna kommer igen.
http://www.youtube.com/watch?v=yCcfNkfb0bQ

Steffes syrra sa...

Ja,här sjöngs det allt med i "Ovan där",trots protest från tonårsdotter.Visste att åtminstone två till som jag är nära släkt med nynnade med framför tv:n.

Rick sa...

Eva: eftersom du nämner Triad så måste du mena att dom är en supergrupp eller?

Eva sa...

Supergrupp är väl att ta i... ett av svenskarnas i särklass snyggaste pojkband vill jag nog hellre kalla dem.

Ps!
Bsb -gå rätt ut i Bottenviken om ni vill.