måndag, februari 16, 2009

Countryträsket

I helgen har jag åter irrat ner mig i country träsket. Fredagen började med Marty Stuart och Garth Brooks. För att under lördagen, efter jag pratat med min countrymentor Jonas, sakta gå över till 70-tals country; Heartsfield, Gladstone, Gunhill Road (med Paul Cotton från Poco), och Pure Prairie League. Söndagen avslutades med Johnny Cash´s "Rockabilly Blues" från 1980. Nu är allt av ovanstående artister ej renodlad country men det finns inslag av den musikformen i alla representerade.
Allt började förstås med Johnny Cash filmen i fredags. Nu satt jag inte helt spikad, utan växlade mellan den och "På spåret". Björn Hellberg känns lite country medan Ingvar Oldsberg har mer dragning åt svensktopp och dansband.

8 kommentarer:

Steffes syrra sa...

Du kaaanske närmar dig min genre:
http://westcoast-aor.ning.com/

Clas sa...

Jag oroar mig över att Rick ens tänker på Garth Brooks men vi ska ändå inte överdriva och jämföra countryträsket med aorhelvetet. I Belsebubs boning är Toto husband med en inhyrd Michael McDonald på sång. Jag tittade in på den där aor-länken och jag har bokat tid för terapi resten av året. Men i en himmel någonstans är jag övertygad om att det låter så här: http://www.youtube.com/watch?v=Wp8Vjz4p-j0

Steffes syrra sa...

Av med skygglapparna Clas och vidga dina vyer.Åt ALLA håll!. Du kan få tala ut hos mig så slipper du dyra terapikostnader.Känns provoserande men jag älskar Michael McDonald.Åh,va´gött att få kläcka ur sig det.

Clas sa...

Av med skygglapparna? Räcker det inte om jag erkänner att jag har en platta med Gino Vanelli?

Steffes syrra sa...

Det satt långt inne? Erkännandet alltså.Jag köper väl inte all musik i den genren rakt av men det mesta/mycket.Har fått nys om riktigt bra musiker av en kompis som hittar det mesta.En del danska artister som vi aldrig hör talas om i Sverige.

Clas sa...

Jag har en del musik i min samling som nog vissa bloggläsare skulle håna mig för. Brorsan din har redan utsatt mig för en del spott och spe. Och i en viss krets är ju uppskattandet av Mats Ronanders munspelande lika med dödsstraff.

Steffes syrra sa...

Skrev tidigare en kommentar som måste försvunnit...jag har också blivit bespottad...av min bror.Shit happens-jag är en tolerant syster.Men det fanns dagar då jag oroade mig för hans begränsade "musik"smak.Eller sånt´som lät på vinyl.När vi var en 10-12 år ungefär.

clas sa...

Mitt ex kommenterade ALLTID mina skivinköp med att "det där låter ju som allt annat du lyssnar på". Den som lägger en sådan kommentar idiotförklarar ju bara sig själv.