måndag, februari 23, 2009

Handledsskott

"Det där är ett bra uppslag på bloggen" sa en av bloggbesökarna när vi pratade hockey och hockeyteknik; Vad är en handledare? Nu pratar vi inte någon person som handleder utan om skottet handledare, ett handledskott. Minns att det alltid lät mycket bättre att säga att man gjorde en handledare än ett dragskott. Dragskottet låg längst ner på skottlistan. Ovanför låg slagskottet och överst låg just handledaren. Smaka bara på ordet; handledare.


De tre bästa skott varianterna


1. Handledare

2. Slagskott


3. Dragskott

Gjorde en liten research och hittade även ett skott vid namn svepskott.

Vid ett svepskott har du pucken snett bakom dig och förflyttar kroppstyngden från bakre till främre benet i skottrörelsen. Ha pucken vid hälen på klubbladet och låt den rotera efter bladet, avsluta med en snärtig handledsrörelse. Fullfölj rörelsen

Vid ett handledsskott har du pucken vid sidan om dig eller snett framför kroppen. Böj handlederna och dra klubbladet bakåt flytta även här kroppstyngden från bakre till främre benet. Gör en snärtig handledsrörelse och träffa pucken mitt på klubbladet. Försök få pucken att rotera iväg och fullfölj rörelsen.

Jag avslutar med ett par visdomsord, denna gång är det hockeylegenden Wayne Gretzky som uttrycker sig: "You miss 100% of the shots you never take".

2 kommentarer:

Steffe syrra sa...

En säker källa i min närhet (U12 Frölunda Indians) säger att bland de är det vanligast med dragskott medan de äldre skjuter mest handleds-/slagskott.Bara så att du vet....

Anonym sa...

Hoppskott? Skott från höften? Ryggskott? Blomskott? Andy Scott i The Sweet?