onsdag, oktober 17, 2012

Bollen är rund

Det är väl det som gör idrotten så fantastisk gång efter annan! Gårdagens match som resulterade i "Bragden i Berlin" är ett bevis på detta och klyschorna "Allt kan hända", "Bollen är rund", och "It ain´t over til fat lady sings" (för att använda en engelsk fras) har väl aldrig passat bättre.

Vad var det som hände? Hur kunde det gå så här?
Svaret på de och tusen andra frågor lämnar vi åt sidan för att backa tillbaka bandet till 1975 (kan ha varit året efter eller året före). Platsen för ämnet är Kempehallen. Modo möter de näst intill omöjliga Leksand och leder med 5-3 när ca. fem minuter återstår. Jag är där med min far som väljer att sticka iväg lite tidigare för att slippa de värsta köerna från hallen. Resan går lätt hemåt, både pga den lätta köbildningen och att Modo fick med sig två poäng mot dessa suveräner. Det blev till och med en korv vid korvkiosken som låg nere vid gamla busstationen. Ja, snett mitt emot i alla fall. Väl vid korvkiosken och med halva korven i munnen och halva i handen får vi höra av en annan korvätande gäst att Modo spelat 5-5 mot Leksand.
 Tystnad.
Mörker.
Minns inte om jag åt upp resten av korven (jo det gjorde jag) eller hur den smakade. Minns bara att det var mitt första möte med idrottens underbara värld. I alla fall när det gäller kategorin "Bollen är rund".
Efter denna mycket omskakande upplevelse så vet jag att bollen verkligen är rund och att man ska inte jubla förrän Hesa Fredrik ljudit osv.

Jag tror det var bloggens hejaramsor som var den bidragande orsaken till Bragden i Berlin och ännu ljuder Åby Ericssons gamla slagdänga inne på bloggredaktionen.

Vi är svenska fotbollsgrabbar
vi vet att vägen till VM är svår
kvalet gick ju utan tabbar
å vi tänker inte göra några i år
vi ska kämpa för att vinna
å segermelodin finna
grabbar, nu ska vi ta friska tag
för Sverige och för vårat lag

5 kommentarer:

Rogga S sa...

Tydligen höll Kapten Zlatan ett hyllat brandtal i halvlek om att inte ge upp.
Sedan visade han vägen genom ett underbart nickmål och genom att kämpa fram bollen till Elms avgörande 4-4.
Bra Zlatan!

Rick sa...

Precis.

Mikael sa...

Apropå rubriken så sa Arne Hegerfors en gång i ett hockeyreferat att "pucken är rund". Han tänkte dock efter ett tag (fast uppenbarligen inte tillräckligt länge) och lade sen till: "...eller snarare oval".

Rick sa...

Bloggfavoriten Staffan Lindeborg sa en gång "...och den bollen studsar som det heter på pingisspråk - två gånger..".

Mats B sa...

Och Zlatans pepp av Sana efter hans miss värmde också. "Kör kör kör!" Fantastisk match! Den värsta vändning jag har sett. De spelade både under och över sin förmåga.