måndag, oktober 29, 2012

Grateful Dead - Country Joe And The Fish 1-1

 vs
Andra matchen mellan Grateful Dead och Country Joe And The Fish.
Album # 2 i respektive diskografi där Grateful Dead ställer upp med "Anthem Of The Sun" från 1968. Utanför tävlan och inte alls med i beräkningarna i denna tävling är att magazinet Rolling Stone utsåg 2003 detta album till plats 287 på deras lista över de 500 bästa albumen någonsin. Men som sagt, nu har detta inget med det här spektaklet att göra. Vad bjuder omslaget på då? Jo, ett mycket Indien influerat sådant med eld och läskiga figurer med konstig blå hudfärg. Vad mer? Inget speciellt. Hur låter albumet? Jo så här.

Country Joe And The Fish satsar mer på en naturlig och verklighetstrogen upplevelse på albumet "I-Feel-Like-I´m-Fixing-To-Die" från 1967 med tydliga influenser från Village People, The Rolling Stones och The Beatles. En trollkarl (minns Magical Mystery Tour...), En delstatspolis (vet inte om det är det eller VAD det är men det låter mycket, mycket bättre än bara polis), En hippie med propellermössa, En mexicanare och han nere till vänster ser jag inte vad han försöker föreställa. En boll eller ett äpple har han i munnen i alla fall.

Det coola mot det tokroliga. Idag vinner det tokroliga och Country Joe och grabbarna kvitterar. Roligt och framför allt väldigt spännande inför fortsättningen.

Inga kommentarer: