fredag, oktober 19, 2012

Heere´s weekend!

I helgen funderar jag på att återuppta kontakten med Jack Torrance och de andra på hotel Overlook (hotellet heter egentligen Timberline Lodge och ligger i Oregon). Filmens kändaste scen är förstås den när Jack Nicholson hugger sig igenom badrumsdörren på jakt efter de överiga i familjen. När hålet är tillräckligt stort så sticker Jack fram huvudet och ropar det numera så klassiska "Heere´s Johnny!".

Vad som är det riktigt intressanta är att Jack snodde hela iden med yxscenen från den svenska filmen "Körkarlen" som kom 1921, där huvudkaraktären David Holm hugger sig igenom en låst dörr med en yxa (ja, hade dörren varit olåst hade han ju inte behövt att hugga sönder den för att komma in...). Repliken "Heere´s Johnny" snoddes från inledningen till Tonight show när Johnny Carson var programledare.

Jo jo, så är det.

Inte dom igen? Jo, dom igen! Bloggens husband Outrageous Cherry med albumet "Supernatural Equinox"  i allmänhet och låten "See through everything" i synnerhet är fredagsmorgonens stora höjdpunkt. Hur låter nu denna fantastiska låt som får bloggmaster att hjula till jobbet? Jo du hittar den här.
Nu får detta gudabenådade band se till att släppa den där plattan som skulle vara på gång. Allt enligt bandledaren Matthew Smith i ett meddelade till underteckad för ett halv eller mer sedan.

I morgon sänds Beatles "Magical Mystery Tour" på Svt om jag inte har missförstått det hela. Äntligen får jag se den. Det ska bli mycket intressant! Slutresultatet för hela touren kanske inte riktigt blev vad Mr McCartney hade tänkt sig när han kom med idén men ett mycket snyggt regnbågstypsnitt fick de i alla fall till.

2 kommentarer:

Mikael sa...

The magical mystery tour is waiting to take you away...
...waiting to take you away.

Rick sa...

Sannerligen!