lördag, april 05, 2008

En skylt som liknar en skylt

”Mickes blogg från skivbutiken” är en sjukt imponerande blogg som jag hittade igår. Micke har två skivaffärer vid Hornstull och skriver om skivor från sin skivaffär. Härliga genomgångar av plattor, låt för låt. Imponerande!!!: http://www.mickes-cdvinyl.se/wordpress/
Det var där jag köpte Reeperbahn´s ”Samlade Singlar” för 20:- för några år sen.


The Squires Of The Subterrain – Feel The Sun låter Beatles i kubik och då mera “White Album” än “Please Please Me”. Bra så det förslår!


Orgeldriven engelsk psykedelia ifrån 1969? Five Day Rain? Absolut! Deras självbetitlade album kan väl rekommenderas.Blev medlem i ”Gris och skridsko föreningen” förra sommaren och nästa helg är det dags för mitt första årsmöte. Denna gång utan Kalle Sändare himself som tydligen inte är så pigg längre, tyvärr. Vad är nu Gris- och Skridskoföreningen?
”Gris- och Skridskoföreningen, GOSF är en en ideell förening där medlemmarna lyssnar på andra som pratar i telefon. Kalle Sändare är en förgrundsgestalt för denna underhållningsform i Sverige, men GOSF är ingen vanlig vänförening eller fanclub till Kalle Sändare. Skulle man fråga Kalle Sändare själv skulle han svara att Gris- och Skridskoföreningen helt enkelt är en förening för föreningar. Men man skulle helst inte säga det till någon.
Kalle Sändare själv är hedersordförande och medverkar oftast vid föreningens möten. GOSF bildades formellt den 26 augusti 2005 i huvudsak för att högtidlighålla Kalle Sändare och dennes telefonsamtal från 1960-talets mitt och framåt. Syftet med föreningens verksamhet är i grunden att förvalta den skatt av outgivna Kalle Sändaresamtal som föreningen nu förfogar över, på bästa sätt för Kalle Sändare och föreningens medlemmar.
Föreningens namn dök första gången upp i början av 1970-talet när grisar såldes via Televerkets växelsystem (samtalet finns bl.a utgivet på CDn Klassiska spår 2007).
GOSF anordnar årligen ett antal sammankomster vilka i regel är öppna för både medlemmar och allmännheten. Möten hålls runt om i landet men mest frekvent i bl.a Stockholm, Göteborg, Jönköping och Borås.” (Wikipedia)


Synd att Spinning Sisters åkte ut på tv4´s talangtävling igår. De hade varit spännande att se vad de skulle hitta på efter att de stod på styret och sadeln och klappade händerna. Bert Karlsson lyfter ju upp hela programmet! Han passar perfekt in som den negativa poolen i en jury, men han var beskedlig igår.

Missa Inte Rolf Hammarlunds program ikväll om sextiotalet, som fyndigt döpts till ”Sixties”, tänker jag inte missa. Kl. 21.00 på SVT 1. Creedence och Donovan avhandlas denna gång. Jojje Wadenius medverkar också!

Ikväll kommer också ”När Lammen Tystnar” på trean. Det är humor det…

24 kommentarer:

clas sa...

jaha?

Rick sa...

Hur menar du nu Clas?

clas sa...

Ärligt talat så har jag inte en aning...jag är så yr...jag hör röster...ser konstiga bilder...

Rick sa...

Ska fixa Earth & Fire (ett hollänskt psych/proggband)åt dig. Du kommer att se röster och höra konstiga bilder. Jag lovar!

Clas sa...

Aldrig smakar marsipan så gott som på julafton...

Clas sa...

Reeperbahn var ett vasst combo så länge Danne var kvar i bandet. Träffade dem när han slutat och det var inte kul. Vilka jävla nötter. Korhonen var dock trevlig. Bra pinnpojk dessutom! Vart tog han vägen? Han satt väl in bakom LeMarc ett tag va? Och på tal om försvunna pinnpojkar...var är klippan från Rost, Peter Smoliansky???? Nått för bloggmaster att reda ut!

Gudrun sa...

Det är nått oskönt över alla män!

Rick sa...

Reeperbahn gjorde bra låtar efter att Dan Sundqvist lämnat bandet men det lättsamma popen var nog mer hans förtjänst. Ja du gillade ju inte Venant och det blev väl mer åt det hållet senare.

Jag var inne på Slagverket på söder för nåt år sedan och på disken fanns en lista som man kunde skriva på. Minns ej riktigt var det var men det var nåt om någon trummtidning tror jag. De två översta namnen på listan var Johan Johansson och Peter Korhonen.

Peter Smoliansky, som varit medlem i bl.a. Levande Livet, Sevda Eldkvarn, arbetar numera som pedagog på en skola.

Lemarc har jag aldrig fallit för. Det är nåt oskönt över karln.

Steffes syrra sa...

Och då är det väl inte mer än rätt att jag avslöjar att jag gillar LeMarc.Kom igen bara...är beredd på hugg och slag.

Rick sa...

Jag hade inte räknat med nåt annat...

Clas sa...

LeMarc är väl ändå en sockerkringla jämfört med Winnerbäck, Uggla, Ledin och Per Moberg.

Steffes syrra sa...

"Hej,hej gubbar fula gubbar...." menar du?

Clas sa...

Jag menar bara att vissa människor får mer ljus på sig än de gjort sig förtjänta av medans andra aldrig kommer ut ur skuggorna.
Ta en kille som Magnus Lindberg till exempel. Han är väl inte direkt okänd men han är så mycket mer. Han är STOR!!!!! Och det är upprörande att han inte är större än han så. I mina ögon och öron är han kanske den störste det här landet skådat. Men att han inte nått ut till fler säger nog mer om det här landets befolkning än om Magnus...

Steffes syrra sa...

Magnus Lindberg var ju förband till ett (för den tiden)känd band från Övik.Vilken merit!! (För M Lindberg alltså).Förresten...tror att jag minns honom från omslaget på en singel med Niklas Strömstedt,Lasse Lindbom,Efva Attling & en snubbe till."Kom och värm dig" tror jag att låten hette.Tror att den fanns i den tidigare omnämnd orange skivbacken.

Clas sa...

Det var Lasse Lindbom Band som gjorde den vill jag minnas. Strömstedt skrev den nog men någon Lindberg fanns inte med det kan jag försäkra dig om. Lindbom och Lindberg spelade dock ihop i Landslaget. Men jag förstår av ditt hånfulla inlägg att du inte lyssnat på Magnus. och med tanke på att Toto regerar i din stereo begär jag inte att du ska förstå. Här klev du över en gräns.

Rick sa...

Vilka härliga diskussioner det blir på bloggen sena lördagskvällar!

Winnerbäck, Uggla och Ledin...
Har du hört Winnerbäcks sista?

Lindberg är klart underskattad det håller jag med om och hans sista platta är hans bästa på många år.

Clas sa...

vågar jag verkligen hoppas att det är hans sista? ska han inte göra nått mer?! så väl kan det väl ändå inte vara?! jag vet inte vad som är hans första, senaste, sista... jag tycker allt jag hört med honom är pinsamt dåligt.

Clas sa...

Men sämst är ändå Kent och nu snöar det utanför studiofönstret. "sakta faller flingorna som sockervadd med vingar..."

Steffes syrra sa...

Oops! Här klev jag btydligen på en öm tå.Kommentaren var absolut inte menat att vara hånfullt,sorry...I min cd spelare regerar definitivt inte så mycket Toto numera.Vad som mestadels spelas där avslöjar jag nog inte i detta forum.Kan bara avslöja att sångaren jag hyser stor beundran för kommer till Göteborg 11 juni och att JAG har biljett....

clas sa...

Jag har inga öma tår! Skäms du över din musiksmak eller varför avslöjar du den inte? Jag vet dock vem du ska se/höra. Men jag säger inget...

Anonym sa...

Lyllos dig Rick för snartt få du se the running sisters..-Live!

Anci sa...

Int´skäms jag int´....men eftersom du redan vet så...;)

clas sa...

Man ska ALDRIG skämmas för sin musiksmak. Och jag respekterar din även om jag inte håller med dig.

Steffes syrra sa...

Tack Clas.Då sätter vi punkt för den här gången i det här inlägget.