tisdag, april 29, 2008

Mudcrutch

Idag fyller min äldsta son Martin 17 år. Vi firar honom med att sätta in en bild på ett av hans favoritband.

Mudcrutch känns som ännu ett "Halleluja Moment". Tom Petty´s nygamla band låter himmelskt! Bland bara bra låtar kan nämnas "Crystal river" och "June apple". Den sistnämnda är den bästa instrumentala cowboylåten jag hört på länge (nu säger väl inte det så mycket för hur ofta hör man instrumentala cowboylåtar...).

13 kommentarer:

Steffes syrra sa...

Hurra för Martin!!!!

Clas sa...

Jag sa ju det...

Rick sa...

?

Clas sa...

...att Mudcrutch var guld. Tipsade med en länk härom sistens. Skit samma. Nu när jag lyssnat igenom plattan några gånger kan jag bara konstatera att i mina öron låter det som ännu en platta med Tom Petty. Helt okej men inget jag går i taket över. Är tråkigt ordet jag letar efter? Jag är inte helt säker men än en gång känns det bara som ett stort...jaha? Bra för stunden men inget jag minns eller längtar efter att återvända till.

By the way... GRATTIS MARTIN!!!!!

Mats B sa...

Hur låter Mudcrutch-plattan? Är det tidig Petty a´la "American girl" med ringlande gitarrer eller sen Petty, eller varken eller?

Hmm, instrumentella cowboylåtar låter i mina öron lite otäckt :-)

Jag kan knappt en låt med Mötley. Men "Kickstart my heart" är en skön titel och "The dirt" är en av de roligaste böcker jag har läst. Grattis till Martin!

(Jag trodde först att det var Mudcrutch på bilden och blev förvånad över Pettys nya look).

Clas sa...

Det finns lite av varje...gillar du Petty - tidig eller sen - kan du nog gilla Mudcrutch.

Och svälj fördomarna mot countrymusik. När den ligger rätt finns det nästan inget vackrare.

Rick sa...

Jag förstod vad du menade Clas, det var bara ett försök att vara lustig.

Mudcrutch ja, för mig var det en positiv överraskning. Jag hade inte väntat mig nåt speciellt. Tråkig tycker jag inte att den är. Det den saknar är en 10-poängs popdänga. Den kommer nog på Pettys nästa platta!

Välkommen tillbaka från New York Mats! Kanske en reseskildring på bloggen?! Du ska inte vara rädd för instrumentella cowboylåtar! Den här bits inte.

Beda Johanna sa...

Jag känner igen frisyrerna på grabbarna i Mötley...hade inte du en liknande..fast utan permanent.

Clas sa...

Förstod att du förstod...

Rick med heavy metal-hår? Det tror jag på när jag ser det!

Rick sa...

Jag med hår menar du...

Mats B sa...

Puh, tillbaka efter en spännande match i tv-soffan. United vidare trots att Messi överglänste Ronaldo. Lionel Messi, den killen kan bli något - kom ihåg var ni hörde det först!

Okej, jag ska ge cowboylåten en ärlig chans. Kanske ser jag Brokeback mountain samtidigt. Har nu tankat ner Mudcrutch.

New York... skaplig stad måste jag säga, slår nästan Ö-vik. Lasse Winnerbäck såg svårmodig ut på planet dit, Josh Rouse live på Carnegie Hall, Great Jones Cafe, barerna och jukeboxarna på Lower East Side, Tobias Fröberg och Peter Morén på Mercury Lounge, Meatpacking District, Williamsburg, lambribsen på Lupas, alla iskalla Brooklyn Lager, de ultraortadoxa judarna i Brooklyn och resans låt - "A girl like you" med Smithereens.

Mats B sa...

Topp fem T.P.

1. American Girl
2. Refugee
3. I need to know
4. Even the losers
5. Jammin´me (cowbell!)

Var tvungen att avsluta med en lista innan jag går och lägger mig.

Rogga S sa...

En mycket bra match där Man Utd var värda att gå vidare. Fint att en gammal trotjänare, och tillika "egen produkt" som Scoles får avgöra. Men som gammal back led jag oerhört med planens (världens?) elegantaste back - Zambrotta - som efter en snygg brytning väljer att spela upp bollen istället för att "ge den luft". Trist att det straffade sig!