tisdag, april 22, 2008

Ta en paus vid en sjö

Rush


Tangerine Dream

Kebnekaise


Uriah Heep

Har dessa band någon betydelse?

15 kommentarer:

Clas sa...

Varje band har väl någon betydelse för någon? Rush betydde mycket för mig när jag var runt 16. Uriah Heep "fick" jag av kusin Stefan när jag var 12. Jag har alldeles nyligen återupptäckt The Sweet. Vilket POPband det var i sina bästa stunder. Nu väntar jag mest på Mudcrutch' platta.

Rick sa...

"Farewell To Kings" är nog den Rush platta som gått varmast. En riktigt bra symf/rockplatta. Tangerine Dream plockar jag fortfarande fram med jämna mellanrum. Kebnekaise ska spela på Fashing i Maj. Funderar på att gå och se dem.
Mudcrutch låter spännande.

Clas sa...

Fanns ju några låtar med Mudcrutch med på Petty's box "Playback" och de var helt okej men det nya jag hört låter riktigt kanonbra. Naturligtvis låter det mycket Tom Petty and the Heartbreakers. Vad annat är att vänta när Petty, Campbell och Tench är med i bandet?!

Steffes syrra sa...

Frågar du mig så...har de ingen som helst betydelse.För mig alltså...

Clas sa...

Jo...det har de nog trots allt... För allting ingår i en stor helhet och den helheten påverkar oss alla. Vare sig vi vill eller inte.

Rick sa...

Jag tror att Neil Peart har spelat med Kebnekaise någon gång. Åtminstone tror han kanske att han gjort det. De kanske spelade ihop i någon gammal unken källarlokal Neil spelade fiol och Kenny hoppade bock. Vem vet.

Steffes psykolog sa...

jodå

Neil Peart´s psykolog sa...

Neil brukar ofta prata om sin spelning med Kebnekaise. Hur han trodde att han spelade fiol men i själva verket stod han bara lutad mot en vägg och mumlade - "Hur var det nu? Hur var det nu?"

Fortsatt vinnare sa...

Nej, nu måste jag nog säga emot Clasan här. Sweet är på tok för tungt för att klassas som pop. Ren och skär glamrock var ordet!

Vi kan väl ta och diskutera huruvida Rush är Heavy Metal eller inte;
http://www.youtube.com/watch?v=eeOrddRaSM8

CLAS sa...

"Little willy", "Funny funny", "Wig wam bam", "Poppa Joe", "Co Co"....det är ju pop så att öronen krullar sig! Läs mitt inlägg igen och notera att jag skriver att Sweet var ett POPband I SINA BÄSTA STUNDER. Det vill säga när de INTE gjorde glamrock!!!

Janne sa...

Och vem har påstått att Rush är heavy metal???!!!! Den som påstår blev inte vaggad åt rätt håll som barn.

Clas sa...

Hur många trummisar behövs det för att skruva i en glödlampa?

227. 1 som skruvar i den och 226 som diskuterar hur Neil Peart skulle gjort det.

Rick sa...

Janne, om du kollar länken: http://www.youtube.com/watch?v=eeOrddRaSM8 som signaturen fortsatt vinnare tipsade om i sin kommentar, så kan du se att det är en tecknad figur som som påstår att Rush är heavy metal. Hurvida den tecknade figuren blev vaggad som barn kan jag inte svara på...

Själv räknar jag inte in Rush i heavy metal facket.

Är det ingen utav de 227 som undrar hur Hempo Hildén skulle ha gjort?

Rick sa...

Vilken är den bästa Uriah Heep plattan? Hur rankar du "Salisbury" Clas?

Clas sa...

Heep's dubbel-lp "Live, January 1973" ser jag fortfarande som oslagbar. Av studioplattorna rankar jag nog "The magician's birthday" och "Look at yourself" högst. Här har bandet den klassiska sättningen med Gary Thain på bas och David Byron på sång. Och naturligtvis kungen Ken Hensley bakom klaviaturerna. Senare upplagor av bandet har jag inte brytt mig om. Noteras kan dock att John Wetton spelade bas och mellotron på ett par plattor under 70-talets mitt. Wetton som vi känner från bland andra King Crimson, UK och Asia.

Rush var/är så mycket mer än heavy metal.

Jag undrar mest vad Hempo pysslar med idag.