söndag, mars 23, 2008

43,18

Everly Brothers låg verkligen i spets när det gällde modefrisyrer på 50-talet. Till och med 50 år efter att denna bild tagits har modet ännu inte dykt upp. Snacka om före sin tid.

160 poäng i första, och enda kompletta serien, på bowlingen igår känns helt OK. Nästa gång ska jag spela med höger hand.


Ikväll 21.00 på kanal 1 avhandlar man hockeyfenomenet i Örnsköldsvik. Tidigare under dagen visas första delen av Stjärnornas krigs trilogin. Imorgon sänds de två följande filmerna. "Speed 2" kommer i morgon också. Det känns som om man inte behöver gå ut den närmaste tiden.


Vem som är världens snabbaste 400-meters löpare genom tiderna behöver man inte spekulera om utan man behöver bara titta i rekordtabellerna för att utröna att Michael Johnsons 43,18 från 1999 är det snabbaste lopp som någonsin gjorts (vilken lång mening det blev). Men vem är den coolaste 400 meters löparen?
Michael Johnson? Rakare rygg har det aldrig varit på världens rundbanor. Varken förr eller senare.

Jeremy Wariner? Lika betydande som Buddy Holly varit för popen och glasögon har Wariner varit för friidrotten och solglasögon.

Alberto Juantorena? Vinnare på både 400 och 800m vid OS 1976. Tror bara jag har sett höjdhopparen, kubanen Sotomayor, haft strumporna på ett liknande sätt. Underbar frisyr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I LIF´s damhandbollslag var det standard med långa strumpor.

Anonym sa...

Att Rick himself identifierat ett spjutspetsmode- det var helt oväntat. Men håller med om att brödernas frisyrer var långt före sin tid, så långt att vi inte hunnit ifatt än.