lördag, mars 15, 2008

Gary Numan och den mystiska pyramiden

Gary Numan var en stor insperationkälla och stilekon i 80-talets början. Hur många källarband sneglade inte åt Gary, både musikaliskt och stilmässigt? Hade ett band som Begel and Jeremiah funnits om inte Gary Numan funnits? Knappast! Hade Gary Numan funnits om inte Begel and Jeremiah funnits? Kan inte tänka mig nåt annat.
Gary kanske största hit, "Cars" kan höras nu och då i en reklamsnutt. Lyssnade på just den låten igår och upptäckte att den fortfarande håller. Måste plocka plattan igen (den på bilden här nedanför alltså). Vad är det för konstig pyramidformad sak han tittar på? Varför lyser den röd på toppen? Eller är det en strålkastare som lyser på den. Gary ser lite förvånad ut. Varför är han kostymklädd? Sitter han på sitt kontorsum och och spelar svår? De andra på kontoret kanske har fikarast och sitter och skrattar tillsammans i fikarummet medan Gary sitter ensam och övergiven på sitt rum. Han kanske tänker - "Jag tycker det är mycket coolare att sitta och titta på en röd självlysande pyramid än att sitta i fikarummet och äta prinsesstårta och dricka kaffe tillsammans med mina glada och possitiva arbetskamrater, särskilt nu som en fotograf tar kort på mig". Gary har ingen klocka på sig. Han har kanske glömt den hemma, eller tappat den på ett bageri och på så sätt inte kan hålla koll på tiden och därför missat fikapausen. Pyramiden kanske utstrålar en magisk kraft som gör att Gary "fryst" fast i denna ställning och med denna blick mot den mystiska pyramiden. Han kanske inte kan röra sig helt enkelt och bara sitter och väntar på att någon ska säga den förlösande trollformeln som gör att han blir som vanligt igen. Hur ska hans arbetskamrater få reda på det när han inget kan säga? Hur ska dom kunna komma på trollformeln? Vad är trollformeln? "Simsalabim" lär det knappast vara, det är alldeles för enkelt. Det måste vara nåt svårare, som typ "mitt kavajslag är rött" eller "jag har en bratwurst på mitt huvud". Vet ej hur han har tänkt men omslaget skapar tankar i alla fall.

Hittade ett inslag från 1992 där Gert Fylking är på ölmässa. Riktigt rolig: http://www.youtube.com/watch?v=HQb8KkCxAiQ&feature=related


Christer Sjögren hade startfältets bästa röst men är lika rolig att se på som Idol-Andreas.


Idag blir det inga inlägg angående hockeyslutspelet.


Igår blev det räkpaj till middag. Otroligt gott!

8 kommentarer:

Steffes syrra sa...

"Fröööluuunda"

Erik sa...

Jag tror Gary väntar på att några metallbollar, typ bocciakulor, ska ramla genom rummet och slå honom i skallen så han ramlar av stolen och oj, ramlar han inte rakt på en stekt sik som luktar råijke åbbar´n. Istället för en röd pyramid borde det väl oxå ha legat en röd hjälm, som skydd för skallen.

Rick sa...

Äntligen börjar vi få lite djupa diskussioner här på bloggen. Härligt!

Mats Wiklund sa...

Som en målning av Edward Hopper.

Ellen sa...

TIPS!


Pappa man orkar inte läsa inläggen om dom är så himla långa.. skriv flera korta om dagen istället.

Rick sa...

Jaha, nu skriver man för långa inlägg också...

Anonym sa...

Följa hockeyslutspelet??? - nej det som är viktigt är att umgås med familjen, ta långa sköna skogspromenader, laga goda middagar m m./Alfons

Rick sa...

Du glömde möte med människor.