måndag, mars 10, 2008

Ulf Brunnberg

Det har börjat att debateras en del på bloggen, främst om smågodis och konstiga innebandynamn, men dock. Jag väntar på att Näsan ska lämna klartecken angående att vara gästskribent på bloggen.

Apropå konstiga/löjliga innebandynamn, vad kan man säga om elitserielagen i hockey? Modo möter det kända laget från Vivstavarv: Red Eagles! Att det för ett antal år sedan dök upp en indian i Frölundas emblem känns inte helt naturligt. Naturligare hade varit en fiskargubbe med skepparkrans och en pipa i munnen. I bakgrunden kunde det hänga ett fiskenät och man kunde få en skymt av Feskekörka och avenyn!

Köpte koffieinfritt té med smak av pepparmynta. Det förde direkt tankarna till halstabletter. Kom på en gammal huskur mot halsont; varm mjölk med emsertabletter . Låter lite smålurigt, men jag har för mig att det hjälpte. Diskussionen fortsatte hemma vid middagsbordet där det radades upp flera namn på kända halstabletter. Kollade på nätet och hittade dessa klassiker.Dom klassiska eucalyptus-menthol tabletterna. Påminner lite om Emser om jag inte är ute och cyklar.


Har för mig att Dr Dryels ska ha röd/brun påse...
Jag minns att radioprogrammet Hassan en gång skulle gå igenom skillnaden mellan pepparmynta, eucalyptus och menthol. Dom genomförde aldrig testet, tyvärr.
Vi kan nog sluta hoppas på en ny Jönssonliga film. Ulf "Vanheden" Brunnberg har fullt upp, fyra teaterpremiärer på åtta månader och till hösten ska han varva ner. Visst hade det varit kul att se Ulf på bioduken igen!

13 kommentarer:

Näsan sa...

Jag kör gärna som gästskribent. Typ Övik, slutspel osv...
Kanske några mer filosofiska funderingar; Hur svag var Steffes balkong innan Curespelningen? Hade den kunnat rasa? Vad säger Roger?

Steffes syrra sa...

Vad säger du om Kungen av Danmark? Godis eller halstablett?

Rick sa...

Från en säker källa kan jag meddela att den var väldigt svag, på gränsen till fallfärdig. Med våra vikter idag hade den inte hållit.

Rick sa...

Kungen av Danmark är definitivt godis, inte halstablett.

Steffes syrra sa...

Bloggar du på arbetstid?

Näsan sa...

En ny version av "Just like Heaven" videon, där Steffe ligger i balkongdörröppningen och tittar ned på den fallna balkongen...
Bloggning måste gå före jobb!
Tulo är det halstablett eller godis? (mormor körde alltid Tulo på Nolabingon). På tal om Nola, Salmiak, halstablett eller???

Steffes syrra sa...

Salmiak=godis.Min o Steffes mormor körde alltid med Kungen av Danmark...eller var det morfar?

Rick sa...

Här kommer svar på alla frågor:
1. Ja, jag bloggar på arbetstid
2. Tulo är en halstablett
3. Salmiak/Lakrisal är inte halstablett.
4. Det var morfar som alltid hade Kungen av Danmark

Anonym sa...

Vicks citron, i den gamla hårda förpackningen och utan papper på.
Akrofobi = höjdskräck.
Midnattsloppet 16 aug!!/Alfons

optican sa...

Kungen av Danmark, även kallad Bröstkarameller, innehar en särställning inom svensk konfektyrhandel. Det är just en karamell. Inte godis. Inte halstablett. Dess smak attraherar främst personer över 65. Barn äter om de bjuds, de tror alltid att den inte smakar så dåligt som de minns att den gjorde. Men det gör den.

closeau sa...

Nu kan du sluta trampa. Eucalyptus tabletterna smakar inte som emser. Det är stor skillnad mellan smakerna -och egenskaperna. Koka/låt smälta ett gäng m eucapytustabletter i varm mjölk..mmm, rena medecinen, kurerar på nolltid en ond hals. Emsertabletten saknar så vitt jag vet några särskilda egenskaper. Men den är vacker!

Janken sa...

Det var en gång någon som sa att norrmännen stoppar halstabletter i näsan. Stämmer det?

Kristina sa...

Emsertabletterna är ljuvligt milda och har en liten aning salt bakgrundston. Eucalyptusarna är vassare.