måndag, mars 31, 2008

Spectrum vs Total Eclipse

Veckans omröstning gäller den legendariske trumslagaren Billy Cobham. Vilken av hans album ”Spectrum” (1973) och ”Total Eclipse” (1974) är den bästa?Förra veckans omröstning slutade på följande sätt : Jens Lekman 23 %, Björn ”Lurch” Andersson 44 % och Stefan Demert 33 %.

Ulf Brunnberg var med i ett avsnitt av den underbara serien ”Från A till Ö” från det gyllene året 1974. Är det någon som kommer ihåg vad hans rollfigur hette? Jag vet inte om jag ska kalla detta för en tävling, jag har inga priser för närvarande.

Hade ni problem att ställa klockan till sommartid igår? Själv klarade jag det utmärkt med hjälp av tipsen från "Morgonsoffan": http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1096544

Jag vill bara varna alla att imorgon kommer det att luras för fulla muggar här på bloggen!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer inte ihåg vad Brunnbergs figur hette men jag vet att han spelade en slemmig försäljare som försökte "indoktrinera" Hedvig och vips så såg näsan ut som dörrstoppare.

Classe Kåbbhämm sa...

Jag måste nog säga att jag håller "Spectrum" som nummer ett. En klassiker på många sätt. Minns att jag fick den av tant Sigrid i julklapp. Första plattan han gjorde som bandledare. Och vilket band han hade fått ihop här. Keyboardisten Jan Hammer hade han med sig från Mahavishnu Orchestra men framför allt fanns gitarristen Tommy Bolin med. Många kanske inte minns att han var gitarrist i Deep Purple ett kort tag. Men jävlar som han går loss här. Snacka om spelglädje på högsta nivå. Dra bara på inledande "Quadrant 4". VILKET GROOVE! Jag vill dansa!!!!!

Rick sa...

Jag visste väl att det fanns Billy Cobham fans därute!!! Kan tycka att BC´s "musik" är ibland på gränsen till olyssningsbar. Jag brukar aldrig vilja dansa men kanske ska jag prova på "Quadrant 4".

Var tant Sigrid också inne på Cobham och jazzfusion eller hade du önskat dig plattan? Mahavishnu Orchestra hade några snygga omslag till sina plattor vill jag minnas.
Visst var omslagen snyggare förr?

Rick sa...

"Quadrant 4"!!! Vilken låt!!! En låt som skulle kunna vara signatur till ett familjeprogram där husbandet går på speed. Tänk att ha den låten som en ringsignal på mobilen eller som alarmsignal... jisses, hemska tanke. Men danssugen blev jag!

c. kåbbhämm sa...

Ja du för satan! Det rycker i varenda igenkalkad led! Som gammal fusionsslagverkare dansar jag aldrig offentligt. Bara i garderoben som jag aldrig kommer ut ur. men där inne är det jag, Cobham, McLaughlin, Corea och Stomu Yamashta som går loss. Tant Sigrid hajjade tidigt att jag var en knepig liten pinnpojk så hon tog Cobham på största allvar. Tror dock inte hon hajjade ett skit. Av det Billy pysslade med alltså. Annars var hon en klok kvinna som försåg mig med köttbullar, ostmackor och, som sagt, knepiga plattor i julklapp. Vill dock minnas att jag skrev ned på en lapp vilken platta hon skulle köpa. Saknar henne ibland. Så vi bankar på med "Quadrant 4" än en gång och skakar loss till hennes minne.

Steffes syrra sa...

Men...-73&-74 fanns väl knappast dessa skivor i din oranga skivback i pojkrummet? Snarare en diger samling av Tintins alla utgivna.

C. Kåbbhämm sa...

Kommenterar du mina inlägg eller Ricks? Är det riktat mot mig ska du veta att mina backar var gröna och orange. Hur var det Dylan uttryckte det..."I know my song well before I start singing".

kåbbhämm sa...

Och en back var till och med gul. men i den hade jag bara john coltrane, miles davies, chet baker, charlie parker och sonny rollins. började samla jazzklassiker vid 9-års ålder. var det nått mer big sister steff?

Steffes syrra sa...

Nja...nu var det ju blogg innehavaren himself jag kommenterade ;)men det var ju trevligt att få veta innehållet i andras skivbackar vid samma tidpunkt.Själv hade jag nog mest ABBA och Ted Gärdestad i min...

Rick sa...

Jag tycket att inläggen börjar dra iväg åt för många håll och kanter...

Steffes syrra sa...

Ja men det är väl det som är tjusningen...med att ha en blogg.Eller vad säger DU,Classe?

Classe sa...

håller helt och hållet med. ska folk få ta del ska dom få allt! hela paketet. ted gärdestad...mmmmm...detta äss! han kunde ju slå serveäss åxå. lyssna på "jag vill ha en egen måne". snacka om psykedelia. är det schaffer som fingrar så fint på sitaren?

Rick sa...

Var Janne Schaffer med och fingrade på den låten?

classe sa...

det var just det jag frågade om du hade varit uppmärksam. janne jobbade en hel del med ted. han snodde ju riffet till "satellit" från toto när han var och spelade in sin platta "earmeal" i usa. han hade med bröderna porcaro på sin platta och dom spelade i förtroende upp lite demos för janne. som då snällt snodde det riffet. senare fick toto en världshit med "hold the line". jämför riffen. snyggt jobbat janne!

Steffes syrra sa...

Aha!!! Skämt åsido...visst hör man att det är en copy på Toto´s "Hold the Line".Som senare blev mina favoriter...första konserten på Scandinavium -85 eller -86 tror jag att det var.Som du säkert redan förstår Classe så delar jag inte min musiksmak med Steffe.Eller..han delar inte sin med mig.

Rick sa...

Det verkar som om du ska snacka med syrran om du vill ha nåt bränt, Classe!!!

classe sa...

det finns dock inte ett uns skämt i mitt inlägg angående jannes "lån" av det där riffet. jag har fått det berättat av honom in person. med all respekt för systrar måste jag dock erkänna att jag tar helt min hand ifrån toto. nått mer kräkframkallande har jag svårt att tänka mig. ted gärdestad hyllar jag gärna. janne schaffer är en duktig musiker och en ytterst trevlig man. men toto - no way! så håll du brännaren igång steffe. eller rick. eller....jag blir helt förvirrad av det här....

Adr sa...

snygga omslag båda två iaf.