måndag, mars 24, 2008

Threepio

Översättaren till ”Stjärnornas Krig” gjorde ett gott hantverk igår när han döpte 3PO till Threepio. Har även sett att R2D2 fått den finskklingande översättningen Arto en annan gång. Världsklass!!!Threepio...
...och hans gode vän Arto.

Jag följer med spänning dagens två filmer.


Spännande att se filmen om plantskolan Modo. Såg att systrarna Kallurs far Anders dök upp på bild. Förstår inte hur han räknas med. Han kom ju från Falun och flyttade sedan till Djurgården och blev därefter proffs...

Igår plockade jag fram Graham Parkers "Human Soul" från 1990. Låt trilogin: Everything Goes / Sugar Gives You Energy / Daddy's A Postman innehåller så mycket solskenpop att det räcker och och blir över. Såg Graham Parker på Akkurat på Hornsgatan för 7-8 år sedan. Billy Bremner spelade gitarr och Ingemar Dunker hamrade på trummorna. Graham är otroligt kort, inte mer än 1,65. Ingemar Dunker däremot är stor.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men så hemskt döpa R2D2 till Arto...Nyqvist har man hört talas om men Arto roboten..näe. Ligger nästan i samma klass som att döpa steijfen till stjiipen.

Anonym sa...

Arto Deeto

Yoda sa...

May the force be with you

Näsan sa...

Kallur var den första MODO spelaren som blev proffs. Spelade i MODO 74-76, hann därefter med två säsonger i Tälje, och en i DIF, innan han blev proffs. Också en av de två första Svenskar som vann Stanley Cup. Dvs första spelare med förflutet i MODO som vunnit NHL. Kallur är kung, när dottern tar världsrekord i den obskyra sporten friidrott så ser Anders Junior-Hockey!!!

Näsan sa...

Sorry Hedberg blev väl proffs tidigare men i övrigt rätt om Kallur...

Rick sa...

Räknas också Salo som en Modoit som varit proffs?

Eva sa...

Arto, så dåligt att det nästan är bra! Såg för övrigt George Lucas IRL en gång, på James Street i London. Följde efter honom en stund och tänkte nästan gå fram och säga nåt, typ "Don't tamper with your own movies!" Fast han verkade vara där med sin son, och jag ville inte störa honom.

Billy Bremner, honom var det länge sen man såg...