onsdag, september 03, 2008

Arne, Sylvia och Pierre

Bloggen hedrar Arne Domnérus bortgång med en bild och en tyst minut.
Sylvia Vrethammar´s "Tycker om dig" är en kanonlåt (håller med dig Rogga). I samma klass som Tommy Körberg´s "Judy min vän" (håller med igen) (kolla in den här, Tommy är ruggigt cool). När jag ser omslaget ovan minns jag att min mor hade den i sin skivsamling. Tror fortfarande att den står där. Den skulle passa på väggen.Vad Rogga inte höll med om var att Family Four´s "Vita vidder" tillhör samma familj. Se och lyssna här. Det var här Agneta och Annefrid fick insperation.

Jag har njutit av Pierre Isaksson´s "Då går jag ner i min källare". Hans otroligt mörka stämma är underbar. Att i slutet på låten lägga in en tonartssänkning istället för den obligatoriska tonartshöjningen är ett fyndigt drag.

En kompis påstår att det fanns en låt under samma epok som "Då går jag ner i min källare", som hette nåt med att "Gå ner under källaren" och att denne man sjöng ännu mörkare. Kan det vara möjligt? För att få avsluta med en dubbelt dålig ordvits så tycker jag att vi går till botten med det här.

7 kommentarer:

clas sa...

Den parodi av låten "Då går jag ner i min källare" som framförs av Cacka Israelsson, "Då går jag ner under källaren", bygger på en idé av Pierre Isacsson.

Rick sa...

Härligt Clas! Du kan din Cacka.

Näsan sa...

"...tar ett glas rött i ångan från maskin". Ren poesi ala Wij, Plura osv. "Då går jag..." och "Växeln Hallå" kan jag fortfarande hela texterna på. I samma genre som "Tycker om Dig" osv måste "Tala om vart Du skall resa" med Landslaget vara. Svensk vemod och oslagbart skönt komp. Plus textraden "Tala om vart Du skall resa, kanske kan jag följa med". Suveränt! Clas och Rick, gör Er ej besvär att dissa, jag vet att det är en svenkversions cover. Det var det som var bra med svenskt 70 och 80 tal. Banden körde egna versioner på utländska hits.

clas sa...

Landslaget var ju kanon! Lindberg regerade redan då. Och MayBritts blå fiol. Även Lasse Lindbom hade väl lite trovärdighet då. Så dissa? Inte alls!

Rick sa...

"Tala om vart du ska resa" är bra. "Den gamla jukeboxen" var ett gränsfall. Lindberg med sjömansdräkt...
Lindbom hade trovärdighet då, även under Gyllene Tider/producent perioden.

Rick sa...

"Clas och Rick, gör Er ej besvär att dissa". Skulle aldrig falla mig in Näsan!

Rogga S sa...

"Tala om vart du ska resa" är i gott sällskap då även "Tycker om dig" är en cover - lik som mången hit på den tiden som sagt.
But that doesn´t make it a bad låt anyway...