fredag, september 12, 2008

Napa State Mental Hospital

The Cramps spelning på Napa State Mental Hospital 1978 toppade Fredrik Strages lista "De 100 största rockögonblicken på Youtube". Jag vet inte bakgrunden till spelningen men själva idén känns annorlunda... Kolla in den här.

Jag var bara tvungen att slänga på några Cramps plattor igår och det blev
"Date with Elvis" från 1986
och "Fiends of Dope island" från 2003. Jag ska fortsätta mitt lyssnande idag.
Kände att jag blev sugen att gå igenom Suicide´s katalog också.

9 kommentarer:

Näsan sa...

Pratade med Tennislegenden Hans Jansson igår, och nämnde Baggers omnämning angående Janssons Hype av Magnus Lindberg. Jansson hade sett Lindberg på Harrys i Övik för några år sedan... Han körde bara covers och när Hans och Tobba Sjödin (!) skrek efter Lindberg låtar, ursäktade han sig med att han glömt texterna till sina låtar! Konserten var riktigt dålig enl Öviks B Borg. En rolig grej bara; Lindberg sa att Lundell bar ICA kassar med låtar hem till Lindberg när det begav sig. Låtar som blev över när Lundell plockat det bästa. Apropå låtskrivartakten hos Uffe kontra Magnus... Vad det har med Cramps att göra? Skrivkramp kanske?

Rick sa...

Jag har också hört den där om att Lundell kom till Grodan och lämnade en ICA kasse med texter till Lindberg. Det var texter det var och inte hela låtar. "Dörren går inåt" är en Lundelltext om jag inte missminner mig.

Ah, du menar skrivcramps!

clas sa...

Jodå, Ulf skrev text till "Dörren går inåt" och "Harry och jag".

Clas sa...

Pugh använde sig ju också av Lundell. Texten till "Aftonfalken" kladdade väl den gode Ulf ner och "En gång tog jag tåget bort" är en tidig Lundellåt som Pugh gör i fin duett med Ronander (!!!!!!!) och Nature i ryggen.

Anonym sa...

Va f-n! Var Mick Myers medlem i The Suicide?! Var det innan han slog igenom med Waynes World och Austin Powers-filmerna?

Näsan sa...

Angående stora ögonblick på Youtube.
Kolla in Ian och bandet i denna 8 minuters hyllning till arbetshästar. Galet bra, och artister + videoregissör måste ha rökt mycket hö... Går in på min 10 bästa lista angående Youtube klipp!http://www.youtube.com/watch?v=2ntI4TkOvEU

Näsan sa...

Kolla in öset efter ca 4 minuter.
Jethro Tull rules, eller hur Martin?

Stefans pöjk sa...

Jag ska ta och kolla in klippet lite senare! Själv så är den här en favorit hos mig; http://www.youtube.com/watch?v=gdz_G1VGJ4c
Allt är så genialt! Pianosolot efter 0:37, gitarrsolot strax efter - och såklart Ian's egna, galna flöjtsolo mot andra halvan.

Jag säger då det, Näsan, det är bara en tidsfråga innan jag kommer hem med digital remastered-verisioner av "Aqualung", "Heavy Horses" och "Thick as a Brick"!

Näsan sa...

Pappa borde vara stolt över Dig!
Steget är inte långt mellan KIZZ och Aqualung... Hur inne är Du bland kompisarna då Du snackar Jethro??? Kom förbi på en Whiskey (då blir Steffe glad)så spelar vi igenom "A Passion Play"!