tisdag, september 02, 2008

Lennart Swahn

Lennart Swahn avled den 27 augusti, 81 år gammal. Lennart var programledaren bakom bl.a. "På Minuten", "Babbel", "Halvsju", "Gäster med gester", "Razzel" och "Blåsningen". I programmet Halv sju gjorde Swahn den svenska rösten till figuren John Blund (ursprungligen en DDR-produktion). 1986 var han värd för melodifestivalen, ett uppdrag som du kan se här. Andra klipp som visar en aktiv Lennart Swahn kan du se här, här och här.

10 kommentarer:

Anonym sa...

It is not dead...it´s just resting !
I know a dead parrot when i see one.
Grannen vé körgår´n

Råddy Fräjm sa...

Swahn var en fjant.
Hylla "Dompan" istället!

Rick sa...

När denna "hyllning" till Lennart Swahn skrevs så visste inte blogmastern om "Dompan´s" bortgång. Ska sanningen fram (och det ska den) så är mitt förhållande inte så starkt till Dompan som den kanske borde vara. Men visst ska bloggen uppmärksamma Arne Domnérus, absolut.

Näsan sa...

Mitt förhållande till Dompan och Swahnen är ungefär lika svala. Men John Blund var stort i början på 70talet. Bäst av alla Lellegrejor: Blåsningen av Anders Limpar, en av de bästa dolda kameran inslag genom tiderna!!!

Rick sa...

Ja, Limpar blåsningen är en klassiker:

http://www.youtube.com/watch?v=HXr3sMmhuxI

http://www.youtube.com/watch?v=fD9qQN83Ypc&feature=related

Det finns en blåsning på både Peter Settman och Fredde Granberg som är bra.

Näsan sa...

Herregud! Melodifestivalen är bland det bästa jag sett. Ungefär som min vän Pentti Kontilla skulle ha kört ett programledarrace. Helt respektlöst, och icke påläst...
Vi hade fest hos Näsmark samma kväll som denna melodifestival, Walle körde sitt legendariska kapsyltrick, krypande på alla fyra...

Rick sa...

Liknelsen mellan PK och LS som programledare är klockren!

Clas sa...

Blåste inte "Dompan" tillräckligt känsligt, Näsan?

Näsan sa...

Vet ej jag har aldrig hört någonting med "Dompan".

clas sa...

han var mycket bra.