fredag, mars 28, 2008

Full Moon Fever




Lyssnade på Tom Petty´s “Full Moon Fever” från -89 och insåg, åter igen, att den plattan är hans bästa. Vissa håller ”Damn The Torpedos” som den vassaste, och visst är den bra, men ej lika bra som den förstnämnda.

Henrik Venant var en av förgrundsfigurerna i Lunds musikliv under slutet av 70-talet när punken slog igenom i Sverige. Han spelade och sjöng i flera olika band, arrangerade konserter och startade skivbolaget Heartwork som han fortfarande driver. Har arbetat som ljudtekniker på Smålands nation, Lund.
Några av de mest kända band som Henrik var medlem i är TT Reuter, Underjordiska Lyxorkestern och Pojken med grodan i pannan. (Wikipedia).

Sökte på nätet men hittade ingen förklaring till vad hingstväxt är.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Att vara "hingstväxt" är ett uttryck som betyder att man som man är välhängd. Man har en rejält stor penis helt enkelt. Har man en gång sett en hingst "hänga ut den" så förstår man nog uttrycket bättre.

Rick sa...

Tack Gunnar, nu förstår jag.

Anonym sa...

Vi kan väl säga som så här att "Full moon fever" är Tom Petty's bästa och "Damn the torpedoes" är Tom Petty and the Heartbreakers bästa?!

Anonym sa...

lakrits-riff någon?

Anonym sa...

Lite mer boknörd var det här (34%)

Anonym sa...

Lakrits Riff! På tal om inget är Venant ett snyggt namn

Anonym sa...

Jag fick 56% på boknördstestet. Lakrits Riff var ju sååååååå goda!!! Ljuva barndom! Petty har aldrig gjort ett helgjutet album vare sig med eller utan Heartbreakers. Men bryter man loss det finaste från varje platta kan han/dom vara bäst i världen. Och lyssna på Lindsey Buckingham's sångarrangemang i "Walls (Circus)"! Så jobbar en kung.